Полезна информация

Нашият 3D калкулатор работи с „.stl“ файлове. Ако нямате „.stl“ файл или 3D модел на вашият детайл, но искате да произведете модел, Printiram3d.bg  предлага на свойте клиенти 3D визуализация и чертане от готови детайли или 2D чертежи на атрактивни цени. За подробности не се колебайте да ни потърсите: support@printiram3d.bg

Ако имате няколко файла можете да ги обедините в един „.zip” файл, така ще ги прикачите заедно и ще можете да ги заявите като един продукт.

Как да заявим производство на 3D модел

  1. Прикачете своя 3D модел (чрез плъзгане върху полето или чрез бутона за прикачване)
  2. Изберете вида на материала с който желаете да бъде произведен вашия модел (материали)
  3. Изберете височината на слоя с който желаете да бъде произведен вашия модел (слой)
  4. Изберете на колко процента да бъде запълнен вашия модел (запълване)
  5. Вече можете да видите цената на вашия модел
  6. Завършете поръчката

Вашият 3D модел вече е добавен в кошницата ви за пазаруване, остава да изберете начин на доставка и да завършите вашата поръчка.

Ако имате каквито и да е въпроси относно избора на някой от компонентите не се колебайте да ни потърсите: support@printiram3d.bg

Какво е 3D принтиране

Триизмерният печат или 3D принтиране е съвременна технология за печат (изработка) на триизмерен твърд предмет с произволна форма с помощта на цифров модел. Реализира се като адитивен процес, като се нанасят последователни слоеве от материала, така че да оформят искания предмет. В този смисъл триизмерният печат е коренно различен от традиционните техники, при които за оформяне на искания предмет обикновено се отнема материал например рязане и струговане.

Какво е 3D модел

Тримерно моделиране е процес от тримерната компютърна графика, който представлява изработка на математическа мрежа, представляваща който и да е триизмерен обект посредством специализиран софтуер. Тази мрежа най-често представлява многостен – фигура, чиито свойства улесняват последващия процес на рендеринг. Продуктът се нарича 3D-модел. Може да се визуализира като двумерно изображение през рендъринг или да бъде използван в компютърна симулация на физическо явление.